Forrás: pixabax - instant-315408__180

Párkapcsolati problémák kétperces megoldása

“Instant megoldást kínálunk!” Akarsz egyet?

Aki a Facebookot böngészi, lépten-nyomon találkozik gyönyörű képekkel, lélekemelő idézetekkel. Ezek elolvasása nem vesz igénybe többet két percnél. Leginkább csak egyet, vagy annyit se. „Instant megoldásokat keresünk” – mondta egyik megbízóm egykor, aki kommunikációs tréninget szeretett volna megrendelni a csapatának anélkül, hogy az ott húzódó problémák feltárására időt „pazarolt” volna.

Valóban: az emberek többsége nem szeret túl sokat foglalkozni a problémákkal. A Facebook ilyen szempontból a tömegigény kielégítésének szabadon formálható fóruma. Rosszul érzed magad a bőrödben? Irány a FB, ott találsz lélekemelő képeket, szirupos idézeteket, meg mélyen szántó gondolatokat is. Mint a videoklipek: egyik flash a másik után. Egyik kétperces megoldás a másik után. Aztán egy-két óra múlva arra eszmélsz: mivel is telt az idő eddig, miközben semmit sem csináltál? Ezért hívom ezeket kétperces megoldásoknak. Két perc elolvasni. Gyönyörködni a képben. És emlékezni rá is annyi. Két percig tart a hatása is.

Drogoznál egy kicsit?

Ugye, tudjuk, hogyan nevezik gyűjtő nevükön azokat a szereket, amik viszonylag rövidtávon és rövid ideig fejtik ki a hatásukat egy-egy adagban, így újra és újra, növekvő dózisban kell őket alkalmazni ahhoz, hogy a „kétperces jóérzés” ismét átélhető legyen?

Amikor a megoldás maga a probléma

A párkapcsolati problémák nem oldhatók meg kétperces megoldásokkal. Többnyire arra jók, hogy felhasználójuk átélhessen egyfajta ráismerést. Ez sokszor a „tudtam, hogy nekem van igazam” kategóriája. Ez pedig pontosan az, ami a párkapcsolati problémák gyökere. Nekem van igazam. Tehát neked nincs. Én tudom a tutit, nem te. ÉN és TE. Nem MI.

Te hogyan szoktál csomagolni?

A párkapcsolat két külön bőrönd tartalmának egy bőröndbe illesztése. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, tisztában kell lennünk eleve azzal, hogy két külön bőrönddel jöttünk, és egy KÖZÖS bőröndbe fogunk bepakolni. Ezt úgy kell tennünk, hogy nekünk, kettőnknek együtt a lehető legoptimálisabb legyen. Nem az a megoldás a tuti, ami nekem a legjobb, és nem az, ami neked. Az, ami kettőnknek. Aztán majd a születendő vagy már megszületett gyermekeinknek ÉS nekünk EGYÜTT. Ez a dolog folyamati oldala. Ez szól arról, hogy milyen szabályok szerint pakoljuk ÖSSZE, azt, amit külön-külön hoztunk.

Tudod, mivel van tele a bőröndöd?

Forrás: pixabay

Mi van a koffereidben?

Ahhoz, hogy az összepakolás jól menjen, azt is tudnunk kell, MIT hoztunk az egyes bőröndökben. Mert nem minden illik mindennel össze. Vannak dolgok, amik jók, ha egymás mellé kerülnek, és vannak, amik nem. Ha te macskát hoztál, én meg kutyát, nem rakhatjuk őket a porcelánok mellé a vitrinbe. Ez a dolog tartalmi oldala. Ékkor jön az igazi bibi: nagyon-nagyon sokan vannak, akik nem is tudják igazán, mi minden lapul meg a bőröndjük alján. Mit csomagoltak oda a szüleik, nagyszüleik, dédikék, még a szülőknek adva, és egyéb szerzett cuccok. Ehhez kell az önismeret. Csomagoláskori leltárnak felel ez meg, és bizony, ezt a leltárt akár egész életünk folyamán bővítgetjük. Ezért nem hatékonyak a kétperces megoldások. A leltáraink több oldalasak. Melyik több oldalas árujegyzéket tudtad visszamondani tökéletesen két perc alatt? És aztán annak megfelelően elrendezni a dolgokat?
Ahhoz, hogy a tartalmi és folyamatbeli dolgok is jól menjenek (nem tökéletesen, hanem elég jól), több kell a kétperces megoldásoknál. Elmélyülésre, elkötelezettségre van szükség. Kitartásra. Nem ezt várod a társadtól is?

Rendet rakni vagy rendet tartani?

A párkapcsolatainkat nem két percben éljük, hanem folyamatosan. Az ott felgyülemlett problémák sem két perc alatt keletkeztek. A bőröndjeinkbe sem két perc alatt dobáltuk be a cuccokat. (Ha igen, az fontos tünet.) Kipakolni sem két perc alatt célszerű: az csak kiborítása a koffer tartalmának. Amikor nekikezdünk annak, hogy rendbe tegyük a párkapcsolati ügyeinket, azt tehetjük kampányszerűen, újra és újra, és tehetjük úgy is, hogy egyszer rendet rakunk, és utána azt meg is tartjuk. Ez az utóbbi a célravezető. A kapcsolatunkat folyamatosan kell ápolnunk, de ahhoz, hogy rendet tarthassunk, először rendet kell tennünk. És azt minden háziasszony pontosan tudja, milyen rend tehető két perc alatt.

Valódi és tartós párkapcsolati megoldások házi használatra

A párkapcsolat.hu nem akar kétperces megoldásokat nyújtani. Nem akarja azt az illúziót kelteni, hogy a dolgok két perc alatt megoldhatók. És olyan megoldásokat sem akar adni, amik csak két percig tartanak. A párkapcsolat.hu nem a kétperces illúziók világa. Arra ott van annyi honlap és FB oldal, hogy két perc alatt lehet találni többet is. A párkapcsolat.hu valódi és tartós megoldásokat kínál, olyanokat, amikbe invesztálni kell, de amelyek működnek. Az élet minden területén ez éri meg. Minél fontosabb a terület, annál fontosabb, hogy működjön. Választanád azt az autószerelőt, amelyik azt ígéri: két perc alatt megcsinálom az autóját, és utána fog is menni két percig? Választanád azt az orvost, aki azt mondja, két perc alatt meggyógyítalak két percre? Hát azt, amelyik azt mondja, hogy mindig járnod kell hozzám, mert amit adok, az két percig tart?

Megvannak az eszközök, használhatod őket

Tudjuk, mi működik. Tudjuk, hogy képes(ek) vagy(tok) rá, vagy képessé válhatsz/válhattok. Tudjuk, hogy a párkapcsolat nem két perc alatt „romlik el”, de nem is két perc alatt „javul meg”.

Forrás: pixabay

Vitorlát fel!

Egy párkapcsolatot irányba kell állítani, és mint a jó kormányos a hajón, folyamatosan ellenőrizni kell, hogy a hajó jó irányba tart-e. Finom kormánymozdulatokkal korrigálni, akkor, amikor még nem kell túl nagyot fordítani a kormánykeréken ahhoz, hogy párként a kívánt irányba haladjunk EGYÜTT. MI, a közös hajónkon, amibe a szállítmányt különböző kofferekből hoztuk, és közösen rendeztük el úgy, hogy minden utasnak a lehető legjobb legyen.

Iránytűt, térképet adunk, és megtanítunk navigálni, réseket betömni, vizet kiszivattyúzni, szelet befogni, irányba állni.

Mondhatod, mondhatjátok aztán: MIénk az óceán! És akkor már mindegy lesz, honnan fúj a szél.

Jelentkezz itt:

[easy_contact_forms fid=2]