Forrás: pixabay_digital-art-398342_640

Út a boldog párkapcsolathoz

Az emelkedés útja

Minden nagy utazás egyetlen kis lépéssel kezdődik

Forrás: pixabay__foot-16489__180

Bármilyen kis lépés: elindulás

Ez egyike azoknak a mondásoknak, amikkel az a helyzet, mint a legtöbb bölcsességgel. Ismerjük, de nem válik az életünk részévé. Meg lehet állni a Facebookon egy érdekes képnél, elolvasni a bölcsességet, kicsit hümmögni, aztán jön a következő. Majd a következő, és a következő… És minden marad a régiben. Másnap ismét megállunk egy érdekes képnél… És ismét ugyanaz történik. Mint a párkeresésénél, majd a találásnál, majd benne, majd utána. Ugyanazok a körök.

Kicsit álljunk meg ennél az egyetlen lépésnél, amivel a legnagyobb utazás is kezdődik. Vagyis csináljuk pontosan azt, ami az elinduláshoz kell, csak most fordítva. ÁLLJUNK MEG!

Első lépés a boldog párkapcsolathoz

A Nagy Utazást azért kezdjük, mert a végén látunk egy Célt. Egy NAGY Célt. Jelen esetben a Boldog Párkapcsolatról van szó. Az Igaz Szerelemről. Az Életre Szóló Kapcsolatról. Ehhez akarod megtalálni az Igazit. Tehát azzal kezdődik, hogy van egy Célod. Ehhez kell az első lépés. És az első lépés a legnagyobb változás, bármilyen picike is az az lépés. Tudod miért? Mert eddig álltál, ezzel a lépéssel pedig, bármily parányi, elindultál. Eddig álló helyzetben voltál, esetleg céltalanul bolyongtál, most viszont a Cél felé haladsz. Kevésbé fontos, hogy gyorsan vagy lassan: a lényeg, hogy jó irányba!

Amit az emelkedésről tudni kell

Forrás: Pixabay_steps-388914__180

Lépnünk kell fölfelé

Ez akkor is igaz, ha sík a terep. Van viszont egy elsőre talán lesújtó hírem, amire jobb az elején felkészülni. Hacsak nem Hollandiában élsz, a hosszú utakon a terep sosem sík végig. A párkapcsolat útja pedig még Hollandiában sem az. Sokkal inkább olyan, mint egy lépcső felfelé. Tehát két dolgot nem tehetsz: 1. Nem mehetsz folyamatosan vízszintesen. Ergo: emelkedned kell! Ez a párkapcsolatok első szabálya. Annyira fontos, hogy már a kapcsolat kezdete előtt el kell kezdened. Ha nem így teszel, éveket tölthetsz társkereső oldalakon, panaszkodhatsz fűnek-fának, és mindig ugyanaz fog történni. Minden pasi szemét lesz, és minden nő is… az. Ha eddig úgy érezted, minden alkalommal akadályba ütközöl, megbotlasz, “elgáncsolnak”, az azért volt, mert ugyanazon a síkon akartál haladni, mint korábban. Nem vetted észre a lépcsőt. Aztán megbotlottál. Megmutatta, hogy ott van.

A jó hír az, hogy nem a semmiben kell fellebegned: van lépcső!

Forrás: pixabay_stairwell-690870__180

Néha fordulni kell egyet ahhoz, hogy tovább emelkedhess

2. Nem mehetsz irányváltás nélkül. Mivel lépcsőn haladsz, néha fordulnod kell, hogy tovább mehess. Ez megint csak olyan fontos, hogy jobb, ha már a párkapcsolat előtt elkezded gyakorolni. Nem szerencsés a félemeletnél kimenni a falon, és lentről kezdeni elölről. Azt, hogy nem kell változnod, mert az igazi az, aki úgy fogad el, ahogy vagy, addig őrizgesd magadban, amíg sokat és sokszor akarsz csalódni. Úgy fog elfogadni, ahogy te őt. Ezt meg kell emészteni. Ha sikerül, éltet, ha nem, állandó gyomorgörcs. De van egy jó hírem is: ha komolyan gondoljátok (mindenki magán kezdje!), akkor együtt fogtok fordulni a lépcsőfordulókon. Ez az együtt haladás szabálya. Ha  egyikőtök lemarad, szem elől tévesztitek egymást. Tehát: irány együtt!

Élvezd a fordulókat!

Minden félemeletnél van egy pihenőnek nevezett szakasz. Fordulóval kezdődik, és az újabb fordulóig sík. Ezek a kapcsolatotok pihenő szakaszai. Nyugi van, élvezitek az akadály nélküli haladást.  Ilyenkor érzitek úgy, hogy minden sínen van. Viszont nem emelkedtek. De itt lehet erőt gyűjteni a következő emelkedési szakaszhoz. Használjátok ki, és élvezzétek, mint a nyitóképen!

Mi az úti célod?

Forrás: pixabay_ stairwell-828623__180

Emeletről emeletre – de fel lehet jutni

Aztán a következő emelkedési szakasz után feljutottatok egy újabb emeletre. Hiába kezditek mással újra, ugyanonnan fogjátok folytatni, mint korábban. Nem hagyhatsz ki emeletet, nem ugorhatsz át lépcsőt. Ugyanaz az emelet, ugyanaz a lépcsőfok. Ha ez elriaszt, nézd meg, kik maradtak a házak tövében, és miért. Nincs cél, még a lépcsőház ajtaját sem nyitották ki. Szorgosan mennek neki a falnak minden nap ugyanúgy, és ütköznek bele, mert sem az ajtót, sem a kilincset nem találják. Ha elriaszt a sok lépcső, mielőtt kiszállnál, gondolj arra, hányszor akarod elölről kezdeni ugyanazt a lépcsőházat? És még mielőtt nekivágsz, nézd meg: valóban ez a te lépcsőházad? Vagy csak az eső elől húzódtál be éppen?

A jó hír, ha elindultál a lépcsőn felfelé: az együtt utazás nem csak a lépcsőforduló síkjáról szól. És nem csak a sík részekben lehettek boldogok. Fel lehet menni végig, együtt. Ehhez kell még egy fontosat tudni, ez már a haladóké: amikor elindulsz, a Cél hajt. Menet közben rá kell jönnöd, hogy maga az út, utazás  fontos. Mert az útnak csupán egyetlen pontja a Cél.

Most tehát indulj a Cél felé: tedd meg az elő lépést!

Forrás: pixabay_top-mountain-100961__180

Együtt a csúcson